Vi er klar over at strøm ikke er det mest interessante i verden, men noen ganger kan det være lurt å ta en ekstra titt på hvilken strømavtale du har. Med et par enkle grep kan du få full oversikt over eget strømforbruk og være sikker på at du ikke betaler mer enn du må for strømmen.

Forbrukerrådet har hyppig tatt opp problematikken om strømmarkedet i media. Mange føler seg lurt, de føler strømprisen er umulig å forstå og de færreste vet hva de betaler for strømmen de bruker. Her kommer noen enkle tips som gjør at du kan få et enklere og mer forutsigbart forhold til strømregningen.

3 enkle tips som gjør deg til sjef over egen strømregning😎

1. Velg en spotprisavtale⚡️

Sjekk om du har spotpris, variabel pris eller fastpris. I følge Forbrukerrådet bør du absolutt unngå variabel pris, da du kan risikere å betale to-tre ganger mer enn markedspris for strøm. Pristak, variabel pris, fastpris og lignende betyr som regel av prisen over tid ikke er den billigste. Pass deg også for avtaler med «innkjøpspris», da disse ofte ikke er rene spotpris avtaler, men en avtaleform med skjulte prispåslag. Den billigste avtalen over tid er spotpris avtaler.

Vibb tilbyr en avtale med timespot, som vil si du følger prisene på kraftbørsen time for time. Når du som kunde får muligheten til å følge med på hva du faktisk betaler for strømmen time for time, kan du enklere flytte strømforbruk til timer med lavere pris. Du får muligheten til å påvirke egen strømregning og har god kontroll på hva som blir sluttsummen på slutten av måneden.

2. Unngå kampanje – og lokketilbud⚠️

Mange strømleverandører bruker i dag kampanje – og introduksjonstilbud for å tiltrekke seg nye kunder. Utfordringen med disse tilbudene er at det er dårlig signalisert og merket hvor lenge tilbudet varer. Ofte er det svært lite informasjon om når prisen går opp og med hvor mye, det er som regel gjemt med liten skrift et sted. Mange strømleverandører bruker i dag «min side» for å varsle om prisendringer. Hvem går inn der jevnlig for å sjekke? Det viser seg også at du til og med kan ha blitt flyttet over på en annen avtaletype enn du først inngikk.

Dersom du som forbruker skulle utnyttet dagens system maksimalt, ville du hoppet fra tilbud til tilbud. Altså bytte strømleverandør flere ganger i året. For de fleste er dette uhåndterlig. Hadde det ikke vært bedre om du visste at du hadde en rimelig og trygg strømavtale som fungerer i lengden, og du kunne stole på at avtalen du har inngått faktisk er den avtalen du får på sikt. Dette er en av grunnene til at vi i Vibb kun tilbyr én avtale hos oss. Du skal ikke trenge å bekymre deg for om du har en dårlig avtale eller om betingelsene endrer seg.

3. Sjekk hvor høyt påslag du har💸

Hvor stort påslag (øre/kWh) har du? Påslaget er det som blir lagt på toppen av spotprisen (markedsprisen). Jo høyere påslag et strømselskap har, jo mer tjener de på strømforbruket ditt. Det er ofte denne delen av strømavtalen strømselskapene gjør endringer på, så vær ekstra obs på dette.

Vibb er en av få som ikke legger inn noe fortjeneste i sitt påslag, vi har kun fortjeneste på det faste månedsabonnementet for Vibb-appen. Vår digitale strømavtale koster kun 39 kr/mnd + ditt strømforbruk (spotpris fra Nord Pool + 1 øre/kWh påslag).

Få strømforbruket rett inn på mobilen📲

Med Vibb får du strømforbruket rett inn på mobilen, slik får du full oversikt og kontroll uansett hvor du er. Du kan følge med på hvor mye strøm du bruker hver time, hver dag og vi holder deg oppdatert på hva strømregningen blir.

Illustrasjon av Vibb app
Knapp for nedlastning fra App Store
Knapp for nedlastning fra Google Play