Takket være elektrisiteten har vi fått produkter og tjenester som gjør hverdagen vår enklere. Det er fort gjort å ta strømmen for gitt, men hva skulle vi gjort uten den⚡️? Strømmen du får levert hjem gjør at du kan vaske klær, holde huset varmt, lage mat, slappe av med Netflix og mye mer. Skulle vi listet opp alt vi bruker strøm til i dag kunne vi nesten holdt på i det uendelige. Det som er litt gøy å tenke på, er at det er oppfinnelser som er over 100 år gamle som påvirker hvordan vi lever i dag🤓.

Er det innafor å si at om 100 år håper vi at våre tjenester har satt sine spor og påvirket hverdagen til folk flest positivt? Kan tjenester som gir deg oversikt og kontroll over eget strømforbruk bli like vanlig som vann i krana er i dag? Og ikke minst, kan det faktisk være en standard at strømselskaper kun tilbyr én strømavtale til oss strømkunder. En avtale som er rimelig, rettferdig og enkel å forstå.

Fra fyrstikk til lysbryter💡

Strøm har gjort det mulig å skape lys ved hjelp av en bryter istedenfor å tenne en fyrstikk. Panelovner, varmepumper og andre oppvarmingskilder har gjort det mulig å varme opp rom som før alltid var kalde. Vi kan vel trygt si at oppvaskmaskinen og vaskemaskinen har gjort hverdagen litt enklere. Det er jo mye koseligere å bruke kvelden sammen med familie og venner, fremfor å stå med oppvasken etter middagen.

Det er så mye vi bruker strøm til i hverdagen som vi ikke tenker over. Vi mener at det er en selvfølge at vi som strømselskap gir deg mulighet til å få oversikt og kontroll over eget strømforbruk. Strømmen du får i stikkontakten er den samme uavhengig hvilket strømselskap du har. Det er hvordan du bruker strømmen som påvirker strømregningen din (det er så klart viktig å ha en rimelig og trygg strømavtale i bunn). Nå er det på tide at strømbransjen innser at de må utvikle og tilby tjenester på kundens premisser. Vibb er en liten aktør, men vi har satt oss et hårete mål om å snu opp ned på denne tungt etablerte bransjen, utfordre det eksisterende, og sette en ny standard. La oss konkurrere om å ha de beste tjenestene, ikke de mest kreative (les sleipe) avtalene.

Mannen som oppfant det 20. århundre🚀

Man trenger ikke alltid finne opp kruttet på nytt for å lage gode produkter og tjenester. Visste du at både vaskemaskinen, støvsugeren og el-bilen bruker induksjonsmotoren om ble funnet opp av Nikola Telsa på 1800-tallet? Nikola Tesla kalles av mange mannen som oppfant det 20. århundre, da mange av hans oppfinnelser brukes i produkter og tjenester vi ikke kunne levd uten i dag. Til og med WiFi er basert på en av Teslas oppfinnelser.

I mange tilfeller handler det om å utnytte, forbedre og kombinere ting som allerede eksisterer. Bare se på elbilen og el-sparkesykkelen. Visste du at elbilen faktisk kom før bensinbilen og at det i 1915 allerede fantes elektriske sparkesykler.

Fra elbil til bensinbil til elbil igjen🚗

Rundt 1900 var elbilen på sitt mest utbredte og sto for cirka en tredjedel av bilsalget i USA. De neste tiårene fortsatte det gode salget av elektriske biler og stadig flere produsenter bygde elektriske biler. Så kom Henry Ford med sin masseproduserte Model T, med bensinmotor. Han halverte prisen på bil og da skjønner vi alle hva folk heller kjøpte😅. I tillegg var bensinstasjoner mer vanlig enn ladestasjoner og rekkevidden til en bensinbil kunne ikke sammenlignes med elbilen. Rundt 1935 fantes det nesten ingen el-biler igjen, men den var ikke borte for alltid. Elbilen har blomstret opp igjen på grunn av det store og viktige miljøfokuset🌎. I tillegg har rekkevidden blitt bedre og vi får flere og flere ladestasjoner.

En liten fun fact, historiens første Porsche var faktisk en elbil.

El-sparkesykkelen tilbake i en ny og moderne versjon🛴

Allerede for 100 år siden suste folk rundt på motoriserte sparkesykler. Det var sikkert like mange som irriterte seg over dem på den tiden som i dag🙈. Uansett, så er dette et godt eksempel på hvordan en eldre oppfinnelse har kommet tilbake i ny drakt.

Det er viktig å huske på alt strøm muliggjør og at strøm er noe mer enn kun det som kommer ut av stikkontakten.

Last ned Vibb-appen og bli med å sette en ny standard for strømbransjen😎

Registreringen er enkel og rask. Vi tar oss av alt det praktiske, og ordner hele byttet for deg. Du betaler kun et fast lavt månedsbeløp på 39 kr som gir deg tilgang til Vibb-appen og en strømavtale hvor vi har null fortjeneste på ditt strømforbruk

Knapp for nedlastning fra App Store
Knapp for nedlastning fra Google Play