Nylig kom Itera og Thema Consluting med en markedsrapport om det norske strømmarkedet. I rapporten ble det gjort en sammenligningen av spotprisavtalene til 17 ulike strømselskaper. Resultatet viste at Vibb var den billigste strømavtalen. Du kan lese mer om vår avtale her.

Slik ble sammenligningen gjort

I rapporten har Itera og Thema valgt å sammenligne de mest synlige eller opplevd anbefalte spotprisprodukt fra 17 ulike strømselskap. Det vil se avtaler som er godt synlig på strømselskapets hjemmeside. De har sett på avtaler som ikke inkludere tilleggsprodukter eller har ulike særbetingelser. Avtaler som ikke oppgir pris på elsertifikater eller har andre skjulte priselementer er heller ikke med i sammenligningen.

Det kan ofte være vanskelig å sammenligne strømavtaler, da det finnes mange ulike prismodeller og tilbud i markedet. Denne rapporten har gjort noe så genialt som å regnet om alle kostnadene til øre/kWh, for at det skal bli enklere å sammenligne avtalene. Selve spotprisen er jo den sammen uansett hvilket strømselskap du har.

For å sammenligne avtalene er de ulike kostnadene (fast månedspris og påslag per kWh) regnet om til øre/kWh for to forbrukssatser på 10.000 og 20.000 kWh. Ved å gjøre det på denne måten synliggjør rapporten hvor mye det faktisk koster for et konkret strømforbruk. Vi i Vibb syns det er utrolig stas at vi kom billigst ut på begge forbrukssatsene.

Kilde: Itera og Thema: Marekdsrapport, dette skjer i den norske strømbransjen

Hvordan ser fremtidens strømmarked ut?

Det er vanskelig å spå akkurat hva som skje i fremtiden, men rapporten trekker noen klare trender som vil være med å påvirke strømbransjen i stor grad i tiden fremover. Markedet vil få flere digitale utfordrer, som utfordrer de etablerte aktørene på pris og opplevd enkelhet. Det vil også komme nye tjenester knyttet til smarthjem og elbillading. Vi i Vibb tror (og håper) at det på sikt vil bli mer konkurranse om å tilby de beste tjenestene til kundene. Et mål for oss er å gjøre det enklere for kunden og da mener vi det holder å kun tilby én strømavtale – den billigste.

Kilde: Itera og Thema: Markedsrapport, dette skjer i den norske strømbransjen

Hvilken plass skal Vibb ha i fremtidens strømmarked?

Vi kan ikke stikke under en stol at det er veldig stas å bli trukket frem som en ny heldigital aktør i strømbransjen. Daglig leder hos oss, Erik Berg Solheim, sa det veldig godt når han snakket med Itera og Thema.

«Vårt mål er å gjenbygge tillit mellom kunde og leverandør ved å tilby relevante og gode tjenester som skaper merverdi for våre kunder»

Kilde: Itera og Thema: Marekdsrapport, dette skjer i den norske strømbransjen

Ønsker du å få avtalen som er kåret til den billigste spotprisavtalen er det bare å laste ned Vibb-appen. Vi tar oss av alt det praktiske og ordner byttet for deg.

Knapp for nedlastning fra App Store
Knapp for nedlastning fra Google Play