De siste månedene har vi hatt skyhøye strømpriser. August 2021 ble den dyreste augustmåneden noensinne og de høye prisene har fortsatt i september og oktober. Strømregningen for en norsk forbruker var mye lavere i det uvanlige strømåret 2020. I år har vi punget ut mye mer for strømmen enn både i 2019 og 2020. I vinter kan det fort bli 2.000 kroner mer i måneden for en gjennomsnittlig husholdning, sammenlignet med i fjor.

Det som skiller strømregningen fra mange av de andre faste utgiften er at den ikke har den samme sluttsummer hver måned. Du vet for eksempel akkurat hvor mye penger du sette til side for husleie, lån og forsikringer. Det er ikke like lett å vite hva du bør sette til side for strømregningen.

Som strømkunde er det et par selvfølgeligheter du skal forvente og kreve av din strømleverandør. Som å kunne se strømregning hittil denne måneden, strømpris, forbruksoversikt og fakturaoversikt. Dette er minimum av tjenester en strømleverandør bør tilby. Satt litt på spissen, det er vel en menneskerett å få se hva du betaler for? Det handler om å gjøre det enkelt for deg å følge med, slik du at slipper en kjip overraskelse på slutten av måneden.

Forbruk og strømpris påvirker sluttsummen på strømregningen⚡️

Både strømforbruket ditt og strømprisen varierer fra time til time, dag til dag. Derfor vil også sluttsummer på strømregningen din variere. Vi opplever som regel høyere strømregning om vinteren. Da gjør strømforbruket i norske hjem et hopp, på grunn av at vi før et økt behov for oppvarming. Samtidig er det mindre strøm på markedet (lavere strømproduksjon), økt etterspørsel (høyere strømforbruk) og behov for å importere kraft fra utlandet som gjør at vi får høyere strømpriser. Disse faktorene kan du verken du eller strømselskapet påvirke, men som strømselskap kan vi gi deg verktøyene til å følge med og holde deg oppdatert.

Verktøyene som hjelper deg å få lavest mulig strømregning📲

Nå har du mulighet til å ta eierskap og kontroll over både eget strømforbruk og strømregning. Du får full oversikt rett inn på mobilen med Vibb-appen.

Illustrasjon av Vibb app
  • Se strømregning hittil i måneden.
  • Få egen forbruksoversikt. Se hvor mye strøm du bruker hver time, dag, måned og år.
  • Fakturaoversikt. Vi bryter ned fakturaen dag for dag og viser deg betalingsstatus på din faktura.
  • Følg strømpris time for time. Få muligheten til å flytte forbruk til timer med lavere pris.

Utover dette har vi utviklet flere smarte funksjoner som lar deg få innsikt i hvordan det norske strømmarkedet fungerer og hva som påvirker strømprisen.

Last ned appen og bli en del av fremtidens digitale strømselskap du også🚀

  • Kun 39 kr/mnd + ditt strømforbruk (spotpris fra Nord Pool + maks 1 øre/kWh påslag).
  • Ingen bindingstid og vi ordner byttet.
Knapp for nedlastning fra App Store
Knapp for nedlastning fra Google Play